4 de set. 2008

Nocturnitat i Chopin

De vegades no sé si són paranoies meves, però em passa que pot ser que trobi certes semblances en cançons que aparentment no tenen res a veure. És el que m'ha passat en escoltar aquest Nocturn de Chopin, del qual he trobat reminiscències a la cançó "Marona", de Lluís Llach, inclosa a Un pont de mar blava. Si voleu, feu la prova:





Ara em direu que no hi heu trobat res semblant, o que, en cas de trobar-hi semblances, ja ho sabíeu i quedaré com un pallús.

Realment, tot això ha vingut perquè he escoltat la cançó "Sa núvia morta", inclosa en l'EP homònim de Joan Miquel Oliver, que en aquest cas sí que agafa un fragment d'un altre Nocturn de Chopin (i, fins i tot, esmenta Chopin dins la cançó), i he anat buscant altres peces del músic d'origen polonès.





Però si realment vaig començar a escoltar Chopin (no sóc cap apassionat de la música clàssica, tot i que em faig vell i això deu voler dir que hauria de començar a apreciar-la) va ser gràcies al grup u_mä, que en el seu primer disc hi ha inclòs una interpretació d'un altre Nocturn de Chopin.




9 comentaris:

Assumpta ha dit...

No ho trobo cap cosa rara jajaja

Jo tenia ficat al cap que la Música de la sèrie de la BBC de Miss Marple, té un trosset clavadet, clavadet al Concert per a Flauta i Arpa en Do major, K 299, el segon moviment, andantino, de Mozart...

Vaig tenir la paciència de buscar el moment exacte (la peça musical la tinc en cassette i la sèrie en DVDs) i vaig comprovar que... tenia tota la raó!!! jejeje

Però la gent no té paciència per a fer aquestes boniques comprovacions...

Jo, un cop vaig veure que la meva tesi quedava demostrada, li vaig fer escoltar al meu marit "Ho sents? Escolta a partir que jo et digui" jaja i sí, sí... i tant que si!!

Ara escolto les teves peces i t'ho dic :-))

Assumpta ha dit...

Bé... ho he escoltat una estoneta cada "parella" però les coses es fan ben fetes o no es fan... i la veritat és que en aquests moments estic cansadíssima i no capto res :-))

Quan tingui una estoneta relaxada, ho escolto amb calma, eh? :-))

Ah!! I la música clàssica no agrada només a la gent gran!! jajaja :-PPP

Anònim ha dit...

Ui les paranoies jejeje com estem avui eh

JJMiracle ha dit...

Assumpta, es nota especialment en els primers acords de la de Chopin i quan comença a cantar el Lluís.

Oi que és divertit dedicar una mica de temps a aquestes coses? :-)

sfs, sí, estem una mica empranoiats!

Assumpta ha dit...

Bé doncs, ja he fet la prova i m'ha costat molt jaja perquè he hagut de tancar la finestra perquè el soroll dels cotxes del carrer no em deixaven sentir res i amb la "calda" que fa... ufff jaja

Bé doncs... podria dir que SI que hi recorda, eh? :-)) just al moment que tú dius ;-)

JJMiracle ha dit...

Va ser just escoltar el de Chopin i dir: "Ostres, això em sona!". I vaig haver de córrer a publicar-ho... :-)

Assumpta ha dit...

Jajajaja l'autèntic "rampell bloggero"

J.M. ha dit...

Me encanten els Nocturns de Chopin. I m'agrada molt "Sa núvia morta", eixa no la coneixia.
Bona música.

JJMiracle ha dit...

Jeroni, i ara el Joan Miquel Oliver ha tret un llibre, també ("El misteri de l'amor", Empúries, 2008; es pot escoltar algun fragment al seu MySpace: http://www.myspace.com/joanmiqueloliver), que tinc ganes que m'arribi a les mans.